Rekrytointi

Menestys syntyy ihmisistä – autamme löytämään oikean henkilön oikeaan tehtävään.

 

Soveltuvuusarvioinnit

Soveltuvuusarviointiprosessi muodostuu erilaisista älykkyys- ja ongelmanratkaisutehtävistä, itsearvioinneista ja persoonallisuustesteistä. Lisäksi arviointiprosessiin kuuluu psykologin suorittama haastattelu, jolla kartoitetaan hakijan motivaatiota ja työkokemustaustaa. Laadimme jokaisesta henkilöstä yksilöllisen kirjallisen raportin. Kuvailemme raportissa arvioidun henkilön älyllisiä valmiuksia, luonteenpiirteitä ja motivaatiota suhteessa tehtävän asettamiin vaatimuksiin.

Arviointiprosessin tehostamiseksi pyrimme teettämään osan tehtävistä ennakkoon verkossa. Tällä tavoin itse testipäivän pituutta saadaan merkittävästi lyhennettyä, mikä helpottaa sopivan ajankohdan järjestämistä sekä arvioitavan että toimeksiantajan puolelta.

Soveltuvuusarvion laativalla konsultilla on psykologin korkeakoulututkinto ja Suomen Psykologiliitto ry:n henkilöarviointityön sertifikaatti.

Mikäli toimeksiantaja suorittaa itse ehdokkaiden hankinnan ja alkuhaastattelut, osallistumme valintaprosessiin vasta tässä vaiheessa.

Rekrytointi
Henkilöstön kehittäminen
Työnhakijalle

 a b c